Oppervlaktebehandeling

In het dossier oppervlaktebehandeling vindt u alle apparatuur en toebehoren op het gebied van oppervlaktebehandeling. Dit dossier omvat onder andere informatie over chemische en  mechanisch voorbehandelingen, galvaniseren, emailleren, poedercoaten, (nat)lakken, anodiseren, thermisch verzinken, metaalconservering, PVD/CVD, en nog veel meer.

U kunt zich hier oriënteren op het gebied van straalapparatuur, straal- en schoppeerapparatuur, poedercoatapparatuur, laagdiktemeters, thermisch verzink- en schoppeerapparatuur, elektrolytische verzinkapparatuur en thermische verzinkapparatuur. 

Coaten is een handeling waarbij een deklaag op een ondergrond wordt aangebracht. Het doel van een oppervlaktebehandeling is het verfraaien van het uiterlijk, het beschermen van het oppervlak tegen (schadelijke) externe invloeden (corrosie) of het verbeteren van de hechting bij het verf- of lijmproces. Ook kunnen oppervlaktebehandelingen worden toegepast om materiaaleigenschappen te veranderen of om functies te realiseren (schakelingen). Bij metalen kan de ppervlaktebehandeling ook door een chemische behandeling worden gerealiseerd.